Distributieriem

De distributieriem is een cruciaal onderdeel van uw motor. In versleten toestand gaat dit problemen opleveren.

Preventief onderhoud is dus erg belangrijk.

Veel motoren zijn voorzien van een distributieriem: een brede, getande riem die belangrijke motoronderdelen met elkaar verbindt. Zo’n riem is aan slijtage onderhevig en droogt uit naarmate de tijd verstrijkt. Wanneer de distributieriem knapt of er tanden afbreken, kan dit leiden tot dure motorschade. Het is dus belangrijk om de distributieriem op tijd te vervangen. Dit moet gebeuren op basis van een interval, dat zowel in een aantal kilometers als een aantal jaren wordt uitgedrukt. Het vervangen van de distributieriem is een arbeidsintensief karwei, waarbij ook vaak de waterpomp preventief vervangen wordt. Sommige auto’s zijn voorzien van een distributieketting. Deze kettingen zijn in principe onderhoudsvrij, maar bij bepaalde motoren kunnen deze kettingen uitrekken.

Wat zijn de kosten?

Wat het vervangen van de distributieriem kost hangt volledig af van het type auto en het model. Wij bieden u voorafgaand aan de werkzaamheden altijd een complete prijs zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Wilt u weten of de riem van uw auto aan vervanging toe is? Neem dan vrijblijvend contact op of kom langs in onze werkplaats.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

0172 650013 receptie@pcabodegraven.nl
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×